Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Info

Kadonnut Paratiisi on fantasiapohjainen susiroolipeli. Roolipelaaminen tapahtuu tarinoita kirjoittamalla. On yhteisiä tavoitteita, joista roolipeli kehittyy. Yksilöiden tekemät valinnat myöskin vaikuttavat pelin muodostumiseen. 

Kansoja on viisi. Neljä niistä edustaa kukin neljää elementtiä (maa, vesi, tuli ja ilma) ja viidennes on hajanainen sakki, joka koostuu pääasiassa hylkiöistä. Heitä kutsutaan Luopioiksi. Kansat -kohdasta pääset lukemaan kustakin laumasta lisää.

Kukin tarina arvostellaan (arvosanat ovat 0-10), ja tarinoista saatuja pisteitä voi käyttää hahmon kykyjen, taitojen ja ominaisuuksien kehittämiseen, jolloin hahmostasi tulee vahvempi. Jokaisella sudella on alussa tietty määrä pisteitä. Jokaisella kansalla on omat ominaisuutensa - poikkeuksena Luopioit - jotka vaikuttavat aloituspisteisiin, sekä siihen, kuinka vahvaksi minkäkin kyvyn tai ominaisuuden voi kehittää. Valitse laumasi siis harkiten! Jokaisessa laumassa on myös parantaja, sekä johtaja. Jokaisella sudella on myös oma levelinsä. Kun saavuttaa tietyn yhteispistemäärän, kehittyy myöskin leveli. Levelejä on 0-5. Nollatasolla ovat aloittelijat, viidennellä tasolla kaikista kokeneimmat pelaajat. Parantaja on aina automaattisesti kakkostasolla, ja johtaja kolmoistasolla. Saadaksesi parantajan, täytyy sinulla olla vähintään yksi ykköstason hahmo. Johtajaan vaaditaan yksi kaksoistason hahmo.

UKK - Usein Kysytyt Kysymykset 

Mikä ihmeen npc?
- npc, eli not player character on pelissä oleva hahmo, jolla ei kuitenkaan ole pelaajaa.

• Mitkä nuo värilliset pallukat ovat hahmojen nimien perässä?
- kunkin värinen pallo edustaa sitä, onko hahmo pelaajan oma, npc, jolla ei voi pelata, vai npc, jonka voi varata itselleen. 
Värit menevät näin:

• pelaajan hahmo, jolla muut pelaajat eivät voi pelata. Mikäli pelaaja lopettaa hahmollansa roolipelaamisen, poistuu hahmo silloin poikkeuksetta pelistä. Muista ilmoittaa ylläpidolle ennen hahmosi poistamista!
• npc, eli hahmo, jolla ei ole pelaajaa. Vihreä väri kuitenkin edustaa sitä, että hahmo on vapaana, ja sen voi halutessaan varata itselleen.
• npc, jolla ei voi pelata. Joko joku muu pelaaja on ehtinyt jo varata sen itselleen, tai sitten kys, hahmolla ei alun alkaenkaan voi pelata.

• Mitä kykypisteet ovat?
Kykypisteet ovat pisteitä, joita saa tarinoita kirjoittamalla. Kullakin hahmolla on myös omat pisteensä jo aloituksessa. Valitsemasi kansa vaikuttaa hahmosi pisteisiin; siinä, miten hyvä hahmosi missäkin asiassa voi olla. Kattavan listan kustakin kyvystä löydät täältä. On myös kykyjä, joita voi ostaa. Listan niistä löydät täältä.

• Kuinka voin saada hahmolleni lisää kykypisteitä?
- yksinkertaista; kirjoittamalla tarinoita. Ylläpitäjä arvostelee tarinan. Mitä parempi tarina, sitä parempi arvosana - ja myöskin enemmän pisteitä, joita voit käyttää hahmosi kykyihin haluamallasi tavalla. Voit myös ostaa hahmollesi jonkin uuden kyvyn. Erikoiskykyjä hahmolla kuitenkin voi olla vain maksimissaan kolme. ensimmäisellä tasolla saat ensimmäisen tason kyvyn hahmollesi, kolmannella tasolla kolmostason kyvyn ja viidennellä tasolla vitostason kyvyn. Parantajilla on automaattisesti parannuskyky - ilman parannuskykyä et voi olla parantaja. Voit joko valita itsellesi parantajan omistaessasi ykköstason suden, tai sitten luoda olemassaolevasta sudestasi parantajan kehittämällä sen kakkostasolle ja ostamalla sille parannuskyvyn. Listan mahdollisista, pisteillä ostettavista kyvyistä löydät täältä.

©2019 Kadonnut Paratiisi - fantasia susiroolipeli - suntuubi.com